Selecteer een pagina

Veense Campus

Of je de locatie kent als Bonaventura College Roelofarendsveen óf herinnert als Mavo Johannes XXIII, ieder zal zo zijn eigen herinnering hebben aan deze plek. Het gebouw staat nu leeg, maar het plan is om de dynamische locatie in ere te herstellen door van de oude school een campus te maken. Een moderne omgeving waar gewerkt en gewoond wordt, maar waar ook volop ruimte is om te ontmoeten, te leren en invulling te geven aan maatschappelijke doelen.

Lokalen blijven lokalen

Maar de lokalen worden omgebouwd tot werkplekken. Medewerkers van de verschillende bedrijven gaan daar werken in een hightech omgeving.

Starterswoningen in de gymzaal

Zo zullen er 24 ‘sociale’ starterswoningen gebouwd worden op de plek van de gymzaal. Zodra de gymzaal het veld heeft geruimd, ontstaat er ruimte voor twee gebouwtjes met drie etages. Met aansluitend aan het hoofdgebouw een binnentuin met bankjes, picknicktafels en wat groen.

Maatschappelijke functie voor aula

De algemene ruimten zoals de aula, de toneelzaal en de bibliotheek krijgen een gedeeld karakter. Dat zorgt ervoor dat de toneelzaal binnen kantoortijden een presentatieruimte is, maar buiten kantoortijden een maatschappelijke functie kan hebben. Zo kan de aula een ontmoetingsplek blijven. Voor de werknemers en hun gasten, maar ook voor jongeren en starters uit de appartementen in de Veense Campus.

PLANNING EN REALISATIE

De komende tijd zal er vooral achter de schermen veel gebeuren. Er worden gesprekken gevoerd met de gemeente, belanghebbenden en de directe omgeving. Ook de bouwkundige onderbouwing krijgt vorm en de bestemmingsverandering wordt aangevraagd.

Het doel is om in 2021 de benodigde vergunning te verkrijgen, het plan volledig af te ronden en deze daarna te delen met alle betrokkenen. Dan kan er hopelijk eind 2021 en in het begin van 2022 gestart worden met de realisatie.

CONTACT

Heb je een idee voor Veense Campus? Wil je er wonen of werken? Of heb je een andere vraag over dit project? 

NIEUWS

Hier lees je het meest recente nieuws van Veense Campus. 

Mooie doorstart voor schoolgebouw

Mooie doorstart voor schoolgebouw

Zeer enthousiast is de gemeenteraad van Kaag en Braassem over de plannen om het voormalige Bonaventuracollege aan de Schoolbaan in Roelofarendsveen om te toveren tot een Veense campus vol zaken waar behoefte aan is in de gemeente. Naast kantoorruimte gaat het om...

Lees meer
Bieb verhuist naar oude Bona als dat een campus wordt

Bieb verhuist naar oude Bona als dat een campus wordt

Van een krappe, moeilijk bereikbare plek in de Veense basisschool Kaskade verhuist de bibliotheek naar iets ’moois’ op de begane grond van het vroegere Bonaventuracollege. Het gebouw aan de Schoolbaan wordt de komende tijd omgetoverd tot een campus waar wordt gewoond...

Lees meer
Voorrang voor Veenders in schoolgebouw ‘Bona’

Voorrang voor Veenders in schoolgebouw ‘Bona’

Alle 24 sociale (huur)appartementen die mogelijk op het terrein van het voormalige Bonaventuracollege in Roelofarendsveen verrijzen, kunnen minimaal twintig jaar lang naar jongeren in Kaag en Braassem gaan. Dat heeft de gemeente afgesproken met de nieuwe eigenaar,...

Lees meer

Veense Campus
Postbus 19
2370 AA Roelofarendsveen

E-mail Veense Campus
Woordvoerder:
Barry Verdel – 06-28422745