Selecteer een pagina

Hoor en wederhoor tijdens burenavond over plannen Veense Campus

Roelofarendsveen – Op de warmste donderdagavond 17 juni ooit vond de eerste burenavond plaats in de Veense Campus. Deze avond was bedoeld om de buren van de Veense Campus mee te nemen in de planontwikkeling van de campus. Deze plannen zijn tot stand gekomen in overleg met de gemeente. De plannen werd gepresenteerd door de toekomstig eigenaar van het gebouw én nieuwe buurman, Barry Verdel. Tussendoor konden buurtbewoners vragen stellen over de onderwerpen die voorbij kwamen. Zoals parkeren, het uitzicht en de stukken groen in de wijk. Maria Haag, architect bij VRP Architecten vulde Verdel aan waar nodig, zij zijn nog druk bezig met het planontwerp in de vorm van tekeningen. De avond werd afgesloten met enthousiaste berichten vanuit het publiek.

Wonen in de Veense Campus

Eerder is al bekendgemaakt dat er 26 duurzame appartementen worden gebouwd op de plek van de gymzaal. 12 woningen die uitkijken op de graskant van het gebouw aan de Europaweg en 14 woningen met de achterzijde op de Piet de Jongstraat. De woningen zijn alleen toegankelijk voor de bewoners met deurcontrole. Aan de buitenzijde kunnen bezoekers aanbellen om het gebouw binnen te gaan.

Doelgroep sociale huurwoningen

De doelgroep voor deze sociale huurwoningen zijn bij voorkeur starters uit Kaag & Braassem. Barry geeft aan dat er een leeftijdsgrens op de huurwoningen komt, zodat er doorstroom is en het écht voor starters toegankelijk wordt. Wonen op de campus creëert een dynamische leefomgeving, want ook de bewoners kunnen gebruik maken van de aula: een moderne omgeving om af te spreken en/of te lunchen. Voor de te vestigen bedrijven natuurlijk een uitstekende manier om aan te sluiten bij een jonge doelgroep arbeidspotentieel.

Aanzicht gebouw

Buren waarderen het dat er rekening is gehouden met het aanzicht vanuit de straat. Tekeningen laten zien dat er geen balkons worden gebouwd aan de straatkant. “We hebben bewust gekozen voor balkons aan de binnenkant van het gebouw. Middels het balkon kijken de bewoners op de binnentuin en de glazen wand in het gebouw. Dit is voor de zonuren gunstiger én geeft geen overlast voor de buren aan de Piet de Jongstraat.” Een leuk detail is dat de ringen uit de gymzaal worden gebruikt in de verlichting van het gebouw.

Parkeren bij de Veense Campus

In het gebouw zullen de IT-bedrijven Verdel ICT & Media en CoolProfs hun medewerkers laten werken, trainen en brainstormen. Buren vragen zich af hoe dat straks gaat met parkeren rondom het gebouw. “Vanuit de gemeente zijn er bepaalde regels waaraan voldaan moet worden in verband met parkeren. Voor het aantal kantoormeters moeten daar 68 parkeerplekken gefaciliteerd worden, waarvan zoveel mogelijk op eigen terrein. We zijn, samen met VRP, nu druk bezig om dit allemaal goed in te richten. Niet alle medewerkers van Verdel ICT & Media en CoolProfs werken dagelijks op kantoor. Er zijn er ook veel onderweg. Daarnaast is het zo dat de medewerkers overdag aanwezig zullen zijn en bewoners vaak ’s avonds. Wat elkaar mooi afwisselt. Ook zijn de parkeerplekken van de campus ‘s avonds vrij te gebruiken door de buurt.”

Toneelzaal

De toneelzaal blijft aanwezig. Deze zal buiten kantoortijden gebruikt worden voor maatschappelijke doeleinden. Hier kan bijvoorbeeld de toneelvereniging repeteren. Ook kunnen werknemers van Verdel ICT & Media en CoolProfs overdag trainingen mogelijk maken of klantendagen houden.

Vragen vanuit de buurt

Bij de vragenronde bleek dat de buren vooral erg enthousiast zijn over het concept. Ook vinden zij het fijn dat ze meegenomen worden in de planontwikkeling van de Veense Campus. Ook zijn er een aantal onderwerpen die gevoelig liggen, zoals de groenvoorziening en het parkeren. Blijft er wel genoeg groen rondom het pand? Het is een lastig dilemma om aan de ene kant voor voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein te zorgen. En aan de andere kant groen rondom het pand te behouden. VRP Architecten is bezig met de ontwerpen, hierin nemen zij de opmerking van de buurt mee om groen terug te zien. En hoe gaat dat op vrijdagochtend met parkeren tijdens de markt? “Dat is spannend,” geeft Barry eerlijk toe. “Het thuiswerken zal straks blijven, hierdoor zullen medewerkers vaak niet tegelijkertijd op kantoor zijn. Kan me zo voorstellen dat ze er zeker op vrijdag met de markt voor kiezen om thuis te werken. Dit is zeker een belangrijk punt van aandacht.”

Wanneer er tekeningen of andere delen van het plan definitief zijn, delen wij deze op de website.

Veense Campus
Postbus 19
2370 AA Roelofarendsveen

E-mail Veense Campus
Woordvoerder: Barry Verdel – 06-28422745